Neszmélyi képtár

Pillanatfelvételek Neszmélyről, a környékéről, s a világból


Neszmély védett növényei

Neszmély természeti környezetében változatos tájak találhatók, s számos ritka növény is a szemünk elé kerülhet útjaink során. Ezek közül néhányat mutatunk be a galériában.

Természetlesen

A természetben járva nemcsak ritka növényekkel találkozhatunk, hanem közönséges növényekkel, állatokkal is, érdekes jeleneteket kaphatunk lencsevégre. Ezek a pillanatok is érdemesek a megörökítésre.

Barangolások

Neszmélyen egy kisszámú lelkes csapat hétvégeken a falu környékét járja, hogy újra felfedezze a természet szépségeit, s olykor úttalan utakon jusson el rejtőző kincseinkhez. Néhány pillanatkép a túrázókról, s a kincsekről. További képek a Növényalbumban is találhatók.


Képek a faluról

Pillanatfelvételek Neszmély mindennapi életéből.
Hajóskanzen


Hajóskanzen

A szigetsor és a kőgát által lefűzött mellékágban különböző hajótípusok kerülnek bemutatásra. A parton egy kis játszótér is található, s rendszeres programok színesítik a kínálatot.

Vörösiszap-tároló

Az 1980-as években került kialakításra a Tekeres-patak medrében mintegy 33 hektár nagyságban. (Almásfüzitő VIII. kazetta) Az almásfüzitői timföldgyár a kilencvenes évek közepéig szállította ide a vörösiszapot, s valószínűleg közé keverve galvániszapot. Többéves huzavona után a veszélyeshulladék-lerakóval összekötött rekultiváció ötletét elvetették, mivel bizonyos szivárgást észleltek az egyik ellenőrzőkútnál. A rekultiváció/takarás ügye egyelőre húzódik...


Cinkék

A környezetünkben gyakran felbukkannak ezek a kedves kis madárkák. Innen sem hiányozhatnak :)
Make a Free Website with Yola.